Komunitné záhrady
diskusia na tému Spravme si krajšiu Žilinu
streda 3. 4. 2013, 16.00

Komunitné záhradyUpravené vnútrobloky na sídlisku, bezpečné miesto pre deti na hranie, svojpomocne vypestované ovocie a zelenina, spoločné stretnutia susedov, pikniky, blšie trhy, menšie koncerty pred domom. To sú len niektoré z atribútov komunitných záhrad, ktoré si môžu obyvatelia Žiliny navrhnúť a sami zrealizovať. Najlepšie na tom všetkom je, že všetky úpravy priestoru a všetky aktivity v komunitnej záhrade si navrhnú susedia sami a spoločne ich aj zrealizujú. Predstavenie grantového programu, ktorý pripravuje Nadácia Pontis v spolupráci s Kia Motors Slovakia a OZ Papavero.

www.nadaciapontis.sk
Udalosť na FB: Spravme si krajšiu Žilinu

Vstup voľný.

Tagged as: , , , ,

3 Komentáre

  1. Dobrý deň, bude sa obdobná akcia konať aj v budúcnosti? Je možné dostať sa k materiálom zo stretnutia? Žiaľ, nepodarilo sa mi na stretnutie ísť a zaujímalo by ma, čo bolo povedané… Ďakujem za informáciu a prajem príjemný deň!
    S pozdravom Eva

  2. Takže ešte raz dobrý deň - pozerala som informácie na stránke:

    http://www.darca.sk/articles/view/131

    Predpokladám, že uvedené stretnutie bolo zamerané najmä na túto výzvu. Zaujímalo by ma, aké komunitné záhrady už boli v Žiline vybudované. S pozdravom Eva

  3. Dobrý deň,
    áno, správne, stretnutie bolo zamerané na túto výzvu Nadácie Pontis. Partnerom nadácie je občianske združenie Papavero, ktoré má skúsenosti z takejto záhrady-ihriska na Vlčincoch, skúste kontaktovať Vandu Tuchyňovú - tuchynova.vanda@gmail.com. My sme boli “len” hostiteľmi diskusie. Srdečne!

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics