Workshop plstenia
sobota 16. 2. 2013, 13.00 – 17.00

Workshop plsteniaVyskúšajte si, ako premeniť obyčajnú vlnu na pekné a užitočné predmety. Začíname nový kurz plstenia – techniky výroby z nespradenej vlny. Na začiatok si ukážeme, ako vyrobiť kvety rôznych tvarov, farieb a dizajnu. Neskôr z nich môže byť pekná brošňa, sponka či iný originálny doplnok.

Plstenie je najstaršia textilná technika na svete. Starovekí ľudia začali plstiť z vlny voľne žijúcich zvierat. Potom sa naučili priasť, pliesť a robiť tkaninu. Mnoho ľudí, najmä kočovné národy, používalo plstenie ako hlavný druh textilnej výroby, s pomocou ktorej vytvárali veľa praktických a potrebných vecí: jurty, koberce, tašky, oblečenie, topánky a mnoho ďalších užitočných predmetov, ktoré im slúžili počas celého života. Existuje dokonca legenda, že prvý plstený koberec sa objavil na Noemovej arche. Na palube bolo niekoľko oviec a keď z nich padala vlna na podlahu a vlhla, udupávali ju kopytami. Keď všetci opustili archu, na podlahe ostal krásny plstený koberec.

Nemusíte hneď robiť koberec .) Môžete ale čeliť zime v novej hand-made ​​plstenej šatke, darovať sestre jemnú brošňu a váš najlepší kamarát určite ocení hand-made ​​palčiaky. Otvorte brány svojej predstavivosti a spoznajte zázračnú premenu obyčajnej vlny na krásne a užitočné predmety.

Poplatok: 5,- € , (uvedená cena platí pri plánovanej bežnej spotrebe materiálu, v prípade rozmernejších projektov si s lektorkou dohodnete príplatok za materiál)

Info a prihlasovanie: natalie@stanica.sk, 0944 329 628
- - -
Podujatie organizuje Natalie Novik (BLR), aktuálne pôsobiaca ako dobrovoľníčka na Stanici v rámci Európskej dobrovoľníckej služby programu EÚ Mládež v akcii.

Mládež v akcii

Tagged as: , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics