O tanci trochu inak v projekte AKO NA TANEC

Máte radi súčasný tanec? Alebo ani celkom neviete čo si pod týmto pojmom presne predstaviť?

V obidvoch prípadoch vás pozývame na projekt Ako na tanec, počas ktorého budete mať možnosť sa bližšie zoznámiť s históriu tanca, spoznať zákulisie vzniku tanečného predstavenia, dozvedieť sa ako sa naň kriticky správne pozerať alebo si vyskúšať kreatívny tvorivý proces na workshopoch. To všetko v priebehu troch dní (29.11., 30.11. a 3.12) v poobedných hodinách na Stanici.
ako na tanecAko na tanec je projekt neformálneho vzdelávania, ktorý chce priblížiť študentom stredných a vysokých škôl súčasný tanec a dokázať, že je to umenie dostupné a atraktívne aj pre mladých ľudí. Stanica pravidelne v programe uvádza predstavenia súčasného tanca, preto chceme tento druh divadelného umenia viac otvoriť a priblížiť aj študentom a ukázať im, že sa ho netreba báť.

PROGRAM:
Program troch dní bude obsahovať teoretickú, zážitkovú a reflexívnu časť. Študenti sa budú zaoberať pripravovaným tanečným predstavením choreografa a tanečníka Jaroslava Viňarského s názvom ANIMALINSIDE, ktoré rozoberú zo všetkých strán.

Prvý deň (29.11., štvrtok 14.30) bude teoretický, aby sme tanec mohli následne lepšie pochopiť. Ako tanec vznikal, ako vyzeral v minulosti a ako je to s ním v súčasnosti budú hlavné témy diskusie. Lektorom prednášky spoločne s video-ochutnávkami tanca bude Jaroslav Viňasrký.

Druhý deň (30.11., piatok 14.30) prebehnú tvorivé dielne s cieľom vyskúšať si samotný tvorivý proces. Účastníci si môžu vybrať z workshopov pozostávajúcich z dvoch rôznych zložiek predstavenia:
- tanečný workshop, lektor Jaro Viňarský
- vizuálny workshop, lektorka Martu Hlavajová
Obidva workshopy sa budú venovať predstaveniu Animalinside.

V deň tretí (3.12., pondelok 14.30) účastníkov divadelný teoretik Miroslav Zwiefelhofer “navedie” ako sa na tanečné predstavenie správne pozerať, akú úlohu má divadelná kritika a tiež divák v predstavení. Následne si pozrieme predstavenie Animalinside v jeho pripravovanej podobe, po ktorom prebehne diskusia s Miroslavom Zwiefelhoferom a tiež tvorcami predstavenia, medzi ktorými okrem Jara Viňarského bude aj herec Marek Menšík, dramaturg Ján Zaťko, hudobník Ján Burian a svetelný dizajnér Tomáš Morávek.

Účastníci projektu budú vedení k napísaniu krátkej recenzie na predstavenie, ktorá im bude následne ohodnotená odborníkom. Účastníci tiež budú mať zadarmo vstup na predstavenie Animalinside na jar v roku 2013, kedy ho uvedieme na Stanici v jeho finálnej podobe.

Info a prihlasovanie: anna@stanica.sk, 0902 521 366
Vstup voľný
Nie je možné prihlásiť sa len na jednotlivé dni, účastníci by mali absolvovať všetky tri dni projektu.

Projekt vznikol v spolupráci s Asociáciou Divadelná Nitra, ktorá už niekoľko rokov organizuje podobný projekt s názvom Ako na divadlo.

adnmksr

Tagged as: , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics