Dvere Novej synagógy radi pootvoríme aj cez vyučovanie

snggMáloktorého učiteľa by asi napadlo zobrať žiakov na prehliadku zbúraniska - staveniska - rekonštruovanej budovy.
Ak patríte k odvážnym a zvedavým učiteľom, ktorých úvodná veta vyprovokovala, ste na dobrej ceste  pootvoriť sebe aj svojim študentom zopár okien do minulosti aj do budúcnosti. A iste aj oči a srdcia pre vnímanie dôležitých a ešte dôležitejších vecí.

Behrensova architektúra hrá prvú európsku ligu a my o tom chceme dať vedieť. Budúcej kunsthalle predchádza veľká a finančne náročná rekonštrukcia, chceme vám ale aj počas nej umožniť čas od času vstúpiť do budovy. Sledovať proces revitalizácie, postupujúce stavebné práce, spoznať náš zámer ale aj prispieť vaším názorom.

Hocikedy, keď sa bude dať vstúpiť, vám radi zabezpečíme interaktívnu komentovanú prehliadku s informáciami o minulosti budovy, o stavaní a architektúre funkcionalizmu, o záludnostiach reštaurovania, o lahôdkach v súčasnom umení aj o víziach ďalšieho využitia miesta. Vieme ju prispôsobiť akejkoľvek vekovej kategórii - dá sa realizovať hravou formou pre žiakov prvého stupňa základných škôl a primerane komplikovanejšími formami pre starších žiakov ZŠ a stredoškolákov. Budeme radi, ak ste na hocičo zo žilinskej synagógy zvedaví a prídete sa pozrieť!

Vstupné 1,-€/ osoba poputuje priamo na podporu rekonštrukcie synagógy.

Informácie a objednávanie školskej prehliadky: Hana Hudcovičová Lukšů, 0907178756, hanka@stanica.sk

www.novasynagoga.sk

Podpora:
podpora_skolskeprogramy_w4

Tagged as: , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics