Športový múr Tomáša Rafu po Michalovciach aj v Sečovciach

SečovcePo Michalovciach sa výtvarník a dokumentarista Tomáš Rafa s projektom Športový múr presunul ďalej. Tentokrát sa spolu s umelcami a dobrovoľníkmi podujal zmeniť vzhľad betónového múru, ktorý ohradzuje Základnú školu pre rómske deti v Sečovciach. Zatiaľ čo v Michalovciach na múr nalepil 96-metrový bilboard, v Sečovciach mu pri maľovaní športového motívu na 220 metrov dlhý múr pomáhali umelci a dobrovoľníci z Periférnych centier - Marek Halász, Jozef Vyšinský, Peter Valiska-Timečko, Igor Babjak a Francúz Benoit Lazaro. Počas 6 dní sa k nim pridali aj obyvatelia Sečoviec spolu s obyvateľmi rómskej osady.

Aktivite umelcov, ktorí vytvárajú umenie vo verejnom priestore, na základe ktorého skúmajú aj procesy a interakcie verejnosti (”art aktivizmus” či “socio art”), prospela aj podpora Mestského úradu v Sečovciach. Podarilo sa pritiahnuť aj záujem obyvateľov. Športový múr v Sečovciach sa tak stal pozitívnym príkladom spolupráce mesta a umeleckého a občianskeho aktivizmu na riešení komunitných problémov.

www.newnationalism.eu

Projekt Športový múr sme produkčne zastrešili zo Stanice s podporou grantu Ministerstva kultúry SR v rámci projektu Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013. Projekt bude pokračovať v ďalších mestách a obciach na Slovensku. Naším najbližším cieľom je múr v Ostrovanoch.

Tento projekt svojimi farbami podporuje aj Dom farieb, za čo im srdečne ďakujeme!

Tagged as: , , , , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics