Kinobus 2012
(nielen) filmový festival
piatok – nedeľa, 31. 8. – 2. 9. 2012

Kinobus 2012
téma: Strácanie – smrť filmu, život nostalgii
trasa: Prakovce – Mníšek nad Hnilcom – Margecany

Posledný rok filmového pásu a posledný rok klasických jednosálových kín, kedy z filmového obrazu nadobro zmiznú charakteristické škrábance a šumy a film ako svetelná stopa sa zmení na sústavu jednotiek a núl, uvítame témou Strácanie. Objavíme spolu štyri stratené kiná a nájdeme hádam nekonečne veľa filmového pásu, ktorý nám prejde pomedzi prsty. Hlavne žiadne rozpaky a nostalgie, ide sa na výlet!

Strácanie má šarm a svojský druh humoru. A čas len málokedy plynie tak neokázalo uvoľnene, ako vtedy, keď si ho dovolíme stratiť. Vydávame sa k Ružínu a potom po trase horehronskej železnice (ktorá stále funguje). Ružínu (ktorý sa na jar stratil a nikto nevie kde a prečo), sa chceme venovať v Margecanoch, pretože kvôli nemu sa z povrchu zemského stratilo viac než desať obcí. Už pred festivalom sa do Prakoviec presťahuje výprava filmárov, ktorí budú spolu s miestnymi dokumentovať, alebo mystifikovať obec. Z filmov máme zatiaľ na muške tituly Aguirre, hnev boží, Skrytý pôvab buržoázie, Muž bez minulosti, Umieranie za dlhého dňa, Stratená dovolenka, Zbehovia a pútnici, 66 sezón, alebo Turínskeho koňa.

Pozývame na symbolickú a spásonosnú jazdu za starými kinami. Viac info k téme, predbežnému programu, histórii je už zverejnených na oficiálnej stránke festivalu www.kinobus.sk.

www.kinobus.sk
www.facebook.com/KinobusFestival

Festivalová permanentka: 18,00 / 14,00 € (dospelí / študenti)
Info, prihlasovanie: 0908 938 339, martin@kinobus.sk

Tagged as: , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics