Zbierame mladých ľudkov do školy umenia v školskom roku 2012/13

7864344968_f5178d9b3e_z1Milí rodičia a deti,
v prvom rade vám zo Stanice prajeme ten najkrajší koniec letných prázdnin a dobrý štart do nového školského roka. Ak ho chcete stráviť aj pod našou strechou, prelistujte si ponuku možností na nasledujúcu sezónu.
Výtvarka, multimediálka, hudobka, tanečná aj divadlo - to všetko by vám malo zasvietiť  v našej  “Ľudovej škole umenia”,  v sekcii pre deti (0-15 rokov).  Zbierajte sa, hláste sa (hanka@stanica.sk, 0907 178 756) a tešte sa, .. Ide sa na to!

Pidipondelky (0-6 rokov) pondelok 15.00 - 18.00
Kútik pre rodičov či prarodičov s deťmi v predškolskom veku, tvorivé a hravé popoludnia.
Program pripravujú: Hana Hudcovičová Lukšů, Pavla Byrtusová, Anna Čonková a ďalší lektori - aj z radov zúčastnených rodičov.
Vstupné na dielne 2,- €/ dieťa. Témy jednotlivých stretnutí nájdete v každomesačnom programe.

Výtvarka (6-8 rokov) streda 13.30 - 15.30
Aktívny priestor pre výtvarné sebavyjadrenie najmladších školákov. Využívanie rôznych dostupných materiálov, techník a postupov v dvoj aj v trojdimenzionálnom vyjadrovaní. Rozvíjanie komplexných výtvarných zručností od klasických techník - kresba, maľba, grafika, modelovanie - až po jednoduchú prácu s novými médiami a kombinovanie techník. Prebúdzanie záujmu o vizuálne umenie v jeho plnej šírke.
lektor: Mgr. Martina Hlavajová
Poplatok 60,-/ polrok (september-január, február-jún)

Výtvarka (9-11 rokov) štvrtok 15.30 - 17.30
Aktívny priestor pre výtvarnú tvorbu pokročilejších žiakov. Osobitá a individuálne poňatá práca s dostupnými materiálmi, v 2D aj 3D vyjadrovaní a v plnej škále výtvarných zručností, techník a postupov. Prehlbovanie záujmu o vizuálne umenie v celej jeho širokosti.
lektor: Mgr. Martina Hlavajová
Poplatok 60,-/ polrok (september-január, február-jún)

Výtvarka (12-15 rokov) streda 15.45 - 17.45
Priestor pre kreativitu výtvarne orientovaných až nadaných žiakov vo veku nad 12 rokov. Ďalšie formovanie individuálneho výtvarného videnia a myslenia, rozvoj schopností realistického zachytenia skutočnosti, výtvarnej expresie, abstraktného a konceptuálneho myslenia. Zdokonaľovanie zručností, techník a postupov a prehlbovanie záujmu o svet vizuálnych umení a jeho súvislostí s ostatnými fenoménmi života.
lektor: Mgr. Martina Hlavajová
Poplatok 60,-/ polrok (september-január, február-jún)

Hudobný džemík (7-12 rokov) utorok 14.00 - 15.30
Dielňa pre rytmicky či muzikálne zameraných školákov, ktorí sa učia hrať na ľubovolný hudobný nástroj a radi by si rozvíjali tiež schopnosti hrať spoločne s inými. Hlavná činnosť - jamovanie a improvizácie na prinesené hudobné nástroje budú občas prestriedané výtvarnou dielňou zameranou na vymýšľanie a výrobou vlastných hudobných nástrojov. Workshop je našou prvou lastovičkou na poli hudobnej výchovy.
Lektor: Bc. Jakub Valíček
Poplatok 50,-/ polrok (september-január, február-jún)

Pohyb-tanec-divadlo (6-8 rokov) utorok 15.30 - 16.30
Pohybový kurz - prípravka pre najmladších školákov. Základy tanečného a divadelného umenia hravou formou. Workshop je našou premiérou na poli dramatickej a tanečnej výchovy pre školákov.
Lektor: Bc. Anna Čonková
Poplatok 50,-/ polrok (september-január, február-jún)

Animovaný film (8-14 rokov) streda 14.00 - 16.00
Multimediálny kurz pre školákov (mix klasických a nových médií) s dôrazom na celoročnú tvorbu animovaného filmu formou autorských projektov od námetu až po realizáciu. Rozvíjanie tvorivosti, filmového videnia a technických zručností, prehlbovanie vhľadu do filmového umenia.
lektor MgA. Lucia Pazderková
Poplatok 60,-/ polrok (september-január, február-jún)

Filmová dielňa (15+ rokov) utorok 17.00 - 19.00
Multimediálny kurz pre žiakov a študentov od 12 rokov s dôrazom na zoznámenie sa s komplexnými filmárskymi zručnosťami – prípravou námetu, tvorbou scenára, natáčaním filmových/seriálových epizód, štúdiovou postprodukciou až po uvedenie na filmové plátna či obrazovky. Rozvíjanie tvorivosti, filmárskych a organizačných zručností a tréning tímovej spolupráce.
Lektor: MgA. Lucia Pazderková, asistencia: Mgr. Dušan Dobiaš
Poplatok 60,-/ polrok (september-január, február-jún)

Kreatívne cvičenia (12-20 rokov) piatok 15:40 – 18:00
Kurz sledujúci bližšie oboznámenie mladých záujemcov so základnými súradnicami moderného a súčasného výtvarného umenia. Heslá a štýly, výtvarné hnutia a skupiny, technické postupy a metódy umenia 19., 20. a 21.storočia – nielen teoretickou, ale najmä praktickou formou. Kreatívnou súčasťou kurzu sú cvičenia k témam v prevedení dostupných médií a techník (kresba, maľba, koláž, asambláž, airbrush, hlina, drevo, sadra, mäkká plastika…) a praktické vyskúšanie si východísk rôznych výtvarných smerov (od kubizmu a abstrakcia až po land art, body art, live art, či sound art). Proces je doplnený návštevami žilinských galérií a aktívnym sledovaním diania v súčasnom výtvarnom umení.
Lektor: Mgr.art. Nina Šošková, ArtD.
Poplatok 60,-/ polrok (september-január, február-jún)

Špeciálna ponuka:
Prípravné kurzy na prijímacie skúšky na umelecké stredné i vysoké školy v oblasti výtvarného umenia, multimédií, filmu, divadla a hudby
Sprostredkúvame prípravné kurzy a poradenstvo pred prijímačkami na SŠ i VŠ umeleckých zameraní – vyučovanie a doučovanie teoretických aj praktických disciplín.
Lektori:
vizuálne umenia – Mgr.art. Nina Šošková, ArtD, Mgr. Martina Hlavajová
film, multimédiá – MgA.Lucia Pazderková, Bc. Peter Pikna, Mgr. Dušan Dobiaš
divadlo – Mgr. art. Tomáš Hudcovič, Mgr. art. Kristína Sihelská
Ceny a termíny podľa počtu záujemcov a na základe individuálnej dohody.

A keďže školu a učenie vnímame celostne, naznačíme tiež ďalšie vzdelávacie možnosti, ktoré chystáme. Tie však neorganizujeme každý týždeň, ale skôr v mesačných, alebo ešte dlhších intervaloch.

Otvorené ateliéry a sympóziá (zmiešané vekové skupiny 6 a viac) – vybraný piatok, predĺžený víkend alebo prázdninový termín s frekvenciou maximálne raz do mesiaca.
Život, umenie i varenie… Sympózium ako intenzívne tvorivé stretnutie umelcov alebo spoločná hostina priateľsky naladených ľudí. Tematizované dielne vznikajúce v spolupráci s profesionálnymi umelcami z rôznych oblastí. Odteraz už nielen cez letné prázdniny, ale aj v priebehu celej sezóny.
Termíny, obsah a výšku vstupného sledujte v aktuálnom programe Stanice

Klub detského diváka (3-10) vybraná sobota raz do mesiaca o 16.00
Tento rok sa zameriame najmä na divadlo, od septembra - mesiac po mesiaci - uvedieme kvalitné slovenské a české divadelné predstavenia. Na osvieženie určite zaradíme tiež niekoľko hudobných, literárnych či filmových bonusov. K cyklu vydáme jednoduchý zošit/preukaz, do ktorého môžete zbierať účastnícke pečiatky a nálepky a viesť si záznamy o tom, ako na vás jednotlivé divadlá zapôsobili. Na konci sezóny nám môžete pomôcť vybrať detské predstavenie roka, alebo zúčastniť sa divadelného workshopu a zahrať si vo vlastnom predstavení.
Najbližšie predstavenia plánujeme 22.9, 27.10 a 17.11, môže sa však stať, že termíny sa ešte pomenia. Presné termíny, obsah a výšku vstupného sledujte teda v aktuálnych mesačných programoch Stanice.

Klub ná(sť)ročného diváka
Násťročných divákov už netreba do divadla či kultúrneho centra vodiť za ručičku…
Možno však od nás ocenia občasnú orientáciu v tom “Ako na divadlo”, alebo v iných, na mieru vybraných kúskoch, ktoré sa núkajú z programu pre deti i pre dospelých, alebo sú nebodaj ušité na mieru presne pre ná(sť)ročného diváka. Zatiaľ iba námet na činnosť, občasná nálepka na programy doporučené pre teenagerov, debaty s tvorcami a nadväzujúce workshopové aktivity. Klub sa pozvoľna rozbehne kocom roka 2012, je treba sledovať infá v programe a na webe Stanice.

Info a prihlasovanie: Martina Hlavajová, martu@stanica.sk, 0949 354 582

Detské ateliéry a dielne podporuje firma PPG Deco Slovakia. Ďakujeme!
logo_ppg_web1

Tagged as: , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics