Srečna Mladina (Slo), Chiki liki tu-a (Sk)
koncert / EDS dobrovoľnícky projekt
piatok 13. 7. 2012, 20.00

Srečna mladina (Slo)Slovinsko-slovenskú hudobnú noc v piatok 13-teho organizujú dobrovoľníci aktuálne pôsobiaci na Stanici. Nataša a Niki zo Slovinska tu pracujú od septembra minulého roka a na záver svojho ročného pobytu pripravili medzikultúrny večer slovinských a slovenských hudobníkov. Slovinskú scénu zastúpi skupina Srečna Mladina, domácu alternatívna kapela Chiki liki tu-a z Prešova.

Názov kapely Srečna Mladina v doslovnom preklade znamená Šťastná mladež. Od roku 1993, kedy skupina vznikla, sa v nej vystriedalo viacero členov. Spolupracovali s mnohými slovinskými i zahraničnými umelcami – hudobníkmi, dizajnérmi, filmovými či divadelnými režisérmi. V minulosti získali viaceré hudobné ceny a sú známi vďaka pozitívnym recenziám kritikov. Nahrali šesť štúdiových albumov, ten posledný vyšiel v roku 2010 v ich vlastnej skúšobni pod názvom „A veľa šťastia v budúcnosti…“. Vo svojich textoch kritizujú najmä súčasnú spoločnosť a jej dekadentnosť.

Chiki liki tu-aChiki liki tu-a je slovenská alternatívna hudobná skupina z Prešova. Hrajú spolu od roku 1995 a odvtedy majú za sebou viac ako 1.000 šou. Tiež sa tešia zisku viacerých hudobných cien. Vo svojich skladbách sa nechávajú inšpirovať veľkým množstvom hudobných štýlov, ich texty zase vynikajú svojskou nonsensovou poetikou silne inšpirovanou multikultúrnym prostredím mesta Prešov a jeho okolia. Skupina intenzívne koncertuje na Slovensku a v zahraničí, čím získala prvenstvo ako najčastejšie hrajúca slovenská skupina v zahraničí. Rovnako je im pripisované autorstvo vo vytvorení špeciálneho hudobného štýlu tzv. „akrobatický rock´n´roll“.

Akcia sa uskutoční vďaka podpore programu EÚ Mládež v akcii – Európska dobrovoľnícka služba (EDS).
Mládež v akcii

www.srecnamladina.si
www.chikiliki.sk

Vstupné: 5,00 / 3,00 € (dospelí / študenti)

Fotografie nájdete na našom flickri TU.

Tagged as: , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics