Vašich 4.813 hlasov vynieslo S-trojke striebornú medailu a podporu. Ďakujeme.

s3_vizualizacia_kontajnery1Priatelia, podporovatelia a všetci, čo ste hlasovali v grantovej súťaži Nadácie SPP - ďakujeme! Z celkového počtu 240-tich projektov ste náš zámer tretej budovy Stanice dostali na striebornú priečku s 4813 hlasmi. Bola to poriadna makačka aj pre nás všetkých, v závere sme už bojovali o hlasy v uliciach mesta (fotoreport nižšie), stretli sme sa väčšinou len s pozitívnou reakciou a vyšlo to! Ak získame plnú sumu (10-tisíc eur), máme už spolu s vašimi dvoma percentami a darom od rodiny Snadíkovcov takmer 30-tisíc eur a je pred nami nie menšia úloha - splniť cieľ a S-trojku postaviť. Ak pôjde všetko podľa plánu, začneme na jar 2013.

s3_zahrada1Čo je to S3? Už od stavby divadelnej S-dvojky pracujeme na projekte tretej budovy Stanice, pred rokom sme zverejnili prvé návrhy. Opäť ide o ultra-nízkorozpočtový projekt.

s3_zahrada3Galéria a ateliéry S3 vzniknú z ôsmich vyradených lodných kontajnerov. Vytvoríme tak nové príležitosti pre tvorbu mladých umelcov a dizajnérov. Trojposchodový priestor zahrnie dielne, ateliéry, priestor pre prácu aj pre vystavovanie. Autorom projektu je architekt Martin Jančok, spolupracoval aj s krajinným architektom Michalom Marcinovom a dizajnérom Petrom Liškom. Aktuálne na projekte spolupracujú aj holandsko-srbskí architekti Stealth Unlimited, s ktorými sme začali tvoriť “katalóg” dostupných materiálov, ktoré sú zadarmo alebo za pár eur, väčšinou predstavujú odpad alebo sú výsledkom recyklácie. Môžete sa teda pridať aj vy všetci a dať nám vedieť, ak vo vašej firme vzniká pre alternatívnu zaujímavý odpad - palety, plechy, železné konštrukcie, drevené platne, … alebo viete podporiť výstavbu stavebným materiálom - oknami, izoláciami, sadrokartónom, elektroinštaláciou, betónom, … Pri súčasných cenách lodných kontajnerov je dosť možné, že budeme hľadať alternatívu aj k základnému stavebnému prvku stavby. Ale nepredbiehajme, veríme, že sa nám podarí nájsť osem 12-metrových kusov - ak by ste o nejakých v cene do 2-tisíc eur vedeli, volajte!

A sledujte, ako to ide. Začína sa nové dobrodružstvo.

sppolocne

Tieto aktivity sú súčasťou Engine Room Europe, projektu iniciovaného medzinárodnou sieťou nezávislých kultúrnych centier Trans Europe Halles. Tvorba galérie S3 je podporovaná aj týmito donormi:

ERE_logo_newere_text

Tagged as: , , , , , ,

Jeden komentár

  1. bůahopřání Bám letí zez Plzně, jste opravdu dobří … TLESKÁME

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics