Fest Anča 2012
medzinárodný festival animovaného filmu
štvrtok – nedeľa, 28. 6. – 1. 7. 2012

Fest Anča 2012Koniec školského roka a začiatok leta treba patrične osláviť – kultivovanú zábavu vo vyberanej spoločnosti skvelých animákov, animátorov, ako aj ďalších osobností a delikates ponúka už po piaty raz medzinárodný festival animovaného filmu Fest Anča. Už tradične sa hlavné dianie sústredí na Stanici, kde návštevníci opäť môžu rozložiť svoje stany v mestečku, ktoré je v bezprostrednej blízkosti projekcií, workshopov, koncertov, Animation Karaoke Battle a vôbec celého multimediálneho programu. Celovečerné filmy z 35mm budú premietnuté v kinosále Ster Century Cinemas, súťažné krátke filmy a videoklipy v v Mestskom divadle Žilina.

Z archívu tentoraz Anča vytiahne Stvorenie sveta, kreslený animovaný celovečerák českého režiséra Eduarda Hofmana a francúzskeho výtvarníka Jeana Effela, s neodmysliteľným hlasom Jana Wericha. Nedá sa tento rok nepremietnuť Alois Nebel, ale ani nový celovečerný film Mŕtvy, ale nepochovaný (Dead But Not Burried), s ktorým vyhral Phil Mulloy po roku opäť hlavnú cenu na jednom z najprestížnejších festivalov v Ottawe. Popri nádielke najnovších oceňovaných filmov (vrátane Cartoon d’Or) je prečo tešiť sa aj na hororové pásmo či výber zo švajčiarskych animákov.

Veľkým lákadlom je nepochybne koncert kapely WWW, ktorá vznikla ešte pred internetom, položila v Čechách základy hip-hopu, pričom z hudobného i textárskeho hľadiska sa radí k tým najprogresívnejším zjavom na scéne.

Podrobný program nájdete na oficiálnej stránke festivalu www.festanca.sk.

Permanentka v predpredaji: 20,00 / 18,00 € (dospelí / študenti) do 31. 5., potom 22,00 / 20,00 € cez www.tixy.sk
Permanentka na mieste: 24,00 / 22,00 €

Tagged as: , , , , , , , , , ,

3 Komentáre

  1. A ak by chcel niekto prist len na WWW ? nespravite také pásky, alebo niečo ?

  2. Stanica je len spoluorganizátor a o takýchto veciach rozhoduje Fest Anča. Je to festival a tak platia len festivalové vstupenky (na celý festival alebo na jeden deň). Rovnako, ako keby ste chceli na Pohode vidieť iba jeden koncert… Riešime to ale ešte s organizátormi a možno sa podarí nájsť nejaký kompromis v štýle večerného lístka, budeme informovať zajtra. Marek Adamov

  3. Ahoj Lolo. Platí to, čo písal včera Marek. V predaji sú len festivalové permanentky a jednodňové lístky. Sólo vstupenky na jednotlivé bloky, resp. koncerty sa predávať nebudú. Po polnoci bude možné si kúpiť špeciálny párty-lístok za 5,00 €. Peter

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics