Vzdelávacie programy Stanice pre stredné školy na mesiace MÁJ - JÚN 2012

Aj počas mája a júna myslíme na stredoškolákov a ponúkame im rôznorodý program z každého druhu umenia. A keďže je čas maturít, dávame do pozornosti možnosť pre nematurantov, ktorí potrebujú uvoľniť svoje triedy pre skúšky dospelosti svojich kamarátov. Stačí si len vybrať a prehovoriť Vášho učiteľa, že aj vzdelávať sa umením stojí za to.

Premietanie dokumentárnych filmov
Filmy z Jedného svetaOkrem filmov z festivalu Jeden svet, ktoré hovoria o rôznych problémoch krajín po celom našom jednom svete, sú v ponuke aj slovenské dokumenty o utečencoch, ktoré ponúkajú iný uhoľ pohľadu na život utečencov na Slovensku a v strednej Európe a predstavujú ľudí, ktorí s utečencami pracujú každý deň.

Premietanie je vždy spojené s lektorským úvodom a debatou po projekcii.
V prípade záujmu si stačí dohodnúť termín na nižšie uvedenom kontakte.

Výstava
Pre záujemcov o výstavy ponúkame možnosť komentovanej prehliadky v galérii Plusmínusnula, ktorú nájdete v Žiline na Mydlárskej ulici č. 1.
Christiana Caro - Tam, tam 20. 4. - 25. 5. 2012, Christiana Caro (Usa): Tam, tam.

Fotografie na tému Žitný ostrov sú od americkej fotografky Christiany Caro. Inšpirovaná knihou z roku 1989, ktorú našla v miestnom múzeu sa rozhodla preskúmať Žitný ostrov skrz naskrz. Fotografie zachytávajú atmosféru ostrova, ktorý má za sebou dlhú históriu, vrátane politických zmien a prekresľovania hraníc. Christianin pohľad „z vonku” sa tak pohybuje medzi obrazom subjektívnych spomienok, dokumentom a autoportrétom.

Prednáška o súčasnej literatúre, 25. 5. 2012
ArtforumNovinkou v programe pre školy sú prednášky z literatúry. O suchopádne teoretické konštatovania však určite nepôjde. Docentka Součková, ktorá bude prednášku viesť, vie totiž veľmi pútavo a zrozumiteľne rozprávať pre mladého poslucháča. Hovoriť sa bude o súčasnej slovenskej literatúre, ktorej sa venovala vo svojej knihe P(r)ózy po roku1989. Čas prednášky radi prispôsobíme Vašim možnostiam.
V prípade záujmu kontaktujte Annu Bárdyovú, anna@stanica.sk, 0902 521 366.

Cyklus prednášok o súčasnom tanci
Prednášky o súčasnom tanciS cieľom nebáť sa tanečného umenia aj naďalej pokračujeme vo vzdelávaní o súčasnom tanci, o ktorom prídu priamo na Vašu školu porozprávať naši lektori, profesionálni tanečníci Jaro Viňarský alebo Zuzana Burianová.

Interaktívne prednášky s videoukážkami diel známych svetových choreografov prebiehajú väčšinou v rámci hodín estetiky alebo ako tvorivé lekcie na hodinách telesnej výchovy (prípadne dramatickej výchovy a iných príbuzných vyučovacích hodinách).
Na termíne a čase prednášky sa s Vami radi dohodneme na kontakte nižšie.

V prípade záujmu o niektorú z vymenovaných aktivít, ak nie je uvedené inak, kontaktujte prosím Barboru Uríkovú, barbora@stanica.sk, 0902 152 109.

Podpora: podpora_skolskeprogramy_w6

Tagged as: , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics