Príbehy, rozprávky, čítačky, divadelné i hudobné predstavenia - zo Stanice do ZŠ

apwebDivadlo a škola majú minimálne jednu vec spoločnú - rok alebo sezóna začína v septembri a končí sa v júni. Jeden rok/sezóna nám pritom pomaly končí, čo v preklade znamená, že už sa toho veľa neoplatí robiť. Avšak v dohľadne je už ďalšia sezóna, trochu teda do nej nakukneme.

V nasledujúcom roku bude Stanica pokračovať v programoch pre deti i pre školy. To, o čom si myslíme, že je dobré pre deti a čo sa sem v priebehu celej sezóny snažíme priviezť pre našich divákov, by sme v niektorých prípadoch radi ponúkali a sprostredkovávali tiež školám. Viacerí umelci tvoriaci pre deti sú totiž celkom nastavení aj na účinkovanie v školách, majú s tým dobré skúsenosti a nevidia v tom problém - práve naopak - pár predstavení odohraných pre školy môže zefektívniť ich cestu k nám a rozšíriť záber ich publika. O trochu viac práce, ale aj oveľa lepší pocit. Ak sa predstavenie nedá preniesť do školy, ale je možné ho uviesť viackrát - napr. v doobedňajších hodinách, môžete si pre školu zajednať takýto termín na Stanici. Načrtávame zatiaľ jesennú ponuku a pridávame jednu dlhodobo platnú ponuku z domácej scény.

Ak si už aj v predbežnej ponuke nájdete svoj tip, dajte nám svoj záujem najavo, konkrétnu ponuku vám budeme môcť sprostredkovať adresnejšie. Info, rezervácie: Hana Hudcovičová Lukšů, 0907 178 756, hanka@stanica.sk

stvorkolka2photo015

Čiže vážené školstvo, detstvo a diváctvo,

hoci presný jesenný program ešte nepoznáme, už teraz tušíme, že v októbri sa tu zrejme zasa zastaví pán Mrkvička so svojim dramatizovaným čítaním z dobrej detskej literatúry alebo že v novembri chceme zavolať výborné české bábkové divadlo Buchty a loutky. V jesennej ponuke by sa mohlo objaviť tiež hudobné číslo určené pre deti, v podaní slovenského Cluster ensemble, veľmi vhodné pre školy. Určite časom zavoláme tiež bábkové Divadlo Piki (Elá a Hop) i ďalšie vybrané predstavenia kvalitných slovenských, českých a inak zrozumiteľných divadiel.

Stálicou v našej ponuke sú a budú predstavenia žilinského zoskupenia THeatro Štvorkolka. Túto ponuku vám teda podrobnejšie predstavujeme už teraz a môžete si ju objednať hoci aj hneď.

THeatro Štvorkolka: Dlhý-Široký-Bystrozraký
Bábkové divadelné predstavenie Dlhý – Široký – Bystrozraký je sympatické marionetové spracovanie klasickej rozprávky, v ktorej princ za pomoci troch kamarátov vyslobodzuje princeznú z rúk čarodejníka bez chrbtovej kosti. Dynamická zmes akčného napätia a nežnej romantiky, pretkaná jemne pôsobiacim posolstvom, že život je dobré brať s humorom a v športovom duchu.
Koncepcia, réžia, účinkujú: Tomáš Hudcovič a Hana Hudcovičová Lukšů
Predstavenie bolo premiérované na Stanici už v roku 2007, obišlo mnoho miest na Slovensku, hosťovalo tiež v Česku, Francúzsku a Nórsku. Je ideálne pre predškolské publikum a deti na prvom stupni ZŠ, ale máme tiež dobrú skúsenosť s jeho inscenovaním pre staršie publikum a výborne funguje i pre zmiešané publikum detí a dospelých. Môže vám teda tiež spestriť mimoškolský program, školský výlet či rodičovské združenie.

Technické podmienky pre hranie THetra Štvorkolka v školách:
Hrací priestor cca 4 m šírka, 3 m hĺbka plus dostatok miesta pre vaše publikum (telocvičňa nie je ideálna, divadlo krajšie vyznie v menších priestoroch či triedach), zásuvka 220V
Predstavenie trvá 45 minút, po predstavení vám radi predvedieme zákulisie, bábky a technológiu, podebatujeme o divadle. Na prípravu a balenie potrebujeme min.15 min.
Cena: 2,- € /dieťa alebo dohodou, minimálne 80,- €/skupina, pri veľkých skupinách (60-100 detí) minimálne 100, - €/skupina
Predstavenie pre vás môžeme zinscenovať aj v divadelnom priestore na Stanici. Kapacita priestoru okolo 60-80 detí, cena celkovej produkcie 100,- €, dopravu si musíte zabezpečiť sami.
Cenu, alebo jej časť je možné uhradiť aj kultúrnymi poukazmi.
V prípade iných subjektov budú platiť iné podmienky a dojednania.

Podpora:
podpora_skolskeprogramy_w5

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics