Od 1. júna kávičkujeme s Coffee Sheep

Coffee SheepÁno je to tak. Od veľkej značky dodávanej globálnym reťazcom prechádzame k čerstvo praženej káve od malej sympatickej pražiarne Coffee Sheep. 1. júnom počnúc si tak budete môcť priamo u nás pochutnať na čerstvej káve značky Peru Coinca alebo si odniesť domov aj tri ďalšie druhy zrnkovej či mletej kávy - Colombia Excelso Fair Trade, India Bababudan a Ethiopia Shakisso Guji. Všetko kvalitné jednodruhové 100% arabiky s presným dátumom praženia.

Cena kávy pritom ostáva nezmenená, čiže za preso stále zaplatíte len jedno jediné euro. A keďže 1. jún je uvádzacím dňom novinky, s lístkom na piatkový koncert 7b - Vladimír Bokes & sedem bokesovcov si kávu Peru Coinca môžete vychutnať zdarma a v akomkoľvek množstve .)

V duchu hesla „Mysli globálne, konaj lokálne” postupne rozširujeme ponuku baru o kvalitné značky miestnych výrobcov a dodávateľov. Po ovocných muštoch z Hoštětína, holandských Wafličkách a čerstvej káve od Coffee Sheep chystáme aj ďalšie novinky.

Ponuka kávy Coffee Sheep

Pražená zrnková druhová káva 100 % arabica

Pri pražení preferujeme stredný stupeň praženia kávových zŕn (Full City), kde káva získava všetky atribúty blízko maxima, V aróme cítime čokoládové a sladkasté tóny. V chuti je príjemne vyvážená typická kyslosť so sladkosťou nápoja. Káva má výrazné telo a príjemnú dlhú dochuť. Stále sú badateľné rozdiely medzi kávami z rôznych regiónov sveta, preto je tento stupeň vhodný pre gurmánov a kávových zanietencov, ktorí preferujú exotickú chuť kávy spojenú so sladkosťou.

PERU COINCA

Pôvod - Indiáni z kmeňa Yanesha sú farmári, hospodáriaci na malých, rozmanitých, často pralesom tienených farmách. Cieľom kmeňa Yanesha je produkcia skvelej kávy v harmónii s pôvodným životným štýlom s využitím poľnohospodárskych techník v súlade s prírodou. Pre finančnú náročnosť produkcie im dodávkami slnečných sušiarní, výpomocou pri zbere a kontrole kvality pomáha spoločnosť Coinca, preto finálny export prebieha práve zo skladov Coinca v Lime.

Chuť - Charakteristická veľmi jemná acidita a ľahké telo, no zároveň šálka tejto kávy je veľmi aromatická s výraznou chuťou. Je ľahká, povznášajúca, s vanilkovo ladenou sladkosťou. Často sa používa v tmavo pražených zmesiach, ktoré slúžia ako základ pre ochutené kávy.

INDIA BABABUDAN

Pôvod - Pestuje sa v juhozápadnej Indii v štáte Karnataka, v pohorí Baba Budangiri v nadmorskej výške 1.000 až 1.500 m n. m.

Legenda - Moslimský pustovník, neskôr svätec, Bababudan okolo roku 1.650 podnikol púť do Mekky a neskôr do Jemenu, kde ochutnal miestny nápoj Qahwah. Chcel priniesť tento nápoj domov do južnej Indie, ale zákony zakazovali akýkoľvek vývoz kávy z krajiny. Bababudan sa teda vrátil do Indie iba so siedmimi zrnkami Qahwah, ukrytými v malom vrecúšku na opasku. Z nich vypestoval v malej dedinke menom Chickmagalur prvé kávovníky. Na jeho počesť bolo celé pohorie, kde sa dodnes Qahwah pestuje, pomenované Bababudanghiri.

Chuť - Krásne vyvážená jemná káva s hodvábne mäkkým telom, korenistou arómou a elegantnou kyslosťou. Rustikálne sladká vôňa čerstvo upečeného orechového chleba s jemnou pikantnosťou, kde sa snúbi neobvyklá kombinácia chuti ryže, jačmeňa a čaju, prináša zaujímavý kávový zážitok.

COLOMBIA EXCELSO FAIR TRADE

Pôvod - Excelso patrí pre jej bohatú, hladkú a plnú chuť k najobľúbenejším kávam z Columbie. Kávovníky pestujú farmári v nadmorskej výške 1.600 metrov v pohorí Sierra Nevada (severná Columbia) s ideálnymi klimatickými podmienkami, čo dodáva káve jedinečnú chuť. Pre Excelso je príznačná vyváženosť chutí so silnou arómou.

Chuť - V šálke tejto kávy sa spája plné bohaté telo s typicky jemnou kávovou kyslosťou, ktorej sa však netreba obávať, práve naopak, s čokoládovým základom chuti sa stáva absolútne vyváženým nápojom, ktorý na vás urobí dojem kedykoľvek počas dňa.

ETHIOPIA SHAKISSO GUJI

Pôvod - Shakisso je pestované v provincii guji asi 300 km od hraníc s keňou. Káve sa v Etiópii hovorí „Bun“ alebo „Buni“. S tým súvisí aj istá spojitosť s anglickým ekvivalentom „Kaffa bun“ alebo „Coffee Bean“.

Legenda - V Etiópii žil pastier kôz menom Káldi, ktorého stádo bolo nápadne svieže a nechcelo sa mu spať. Káldi sledoval svoje stádo pri pasení a zbadal, že kozy konzumujú červené plody neznámeho kríka. Plody zobral do kláštora a odovzdal tamojším mníchom na preskúmanie. Mnísi plody začali konzumovať a pár pôvodných zrniek kávy zasadili a dohliadali na ich rast. Po čase ich začali pražiť a robiť z nich nápoje. Podľa mesta Kaffa, kde sa začala písať história ich pitia, dostal nápoj meno káva.

Chuť - Shakisso prináša mimoriadne vybalancovanú arómu. Espresso je veľmi krémové a intenzívne voňavé. Ľahké telo sa prelína s chuťami malín a divokých jahôd, ktoré na pozadí čerstvého vlašského orechu a jemnej čokolády vytvárajú majstrovské dielo, ktoré nás navracia späť k prapôvodným odrodám kávovníku.

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics