Na klavír nám chýba posledných päťsto eur

daniela_varinska_za_bielym_klaviromV poslednom týždni pribudli v našej zbierke na Dobrej krajine dva väčšie dary - 75 € vyzbierali naši kamaráti Fokohily ešte na svojom februárovom karnevale a presnou stovkou prispela naša dobrá diváčka. Spolu tak máme na konte už vyše 3.200 € (z toho tisícku od žilinského Rotary klubu) a aby sme celý klavír splatili, chýba posledných niečo vyše päťsto. Podarí sa to nám - vám?

Na pripomenutie - Zbierku na nové biele krídlo sme v Dobrej krajine (www.dobrakrajina.sk) vyhlásili od februára 2011. Biely koncertný klavír značky Rosler sme vtedy získali darom od nórskej klaviristky Beena Kumar-Karpišová, ktorá na ňom pár rokov hrávala v Bratislave a domov do Nórska ho nemala ako vziať. Na Stanici sme už vtedy hrávali pravidelne klasickú hudbu, najmä skladateľov 20. storočia, a komorný priestor podkrovia sa ukázal ako veľmi príjemná alternatíva veľkých koncertov v ŠKO - Dome umenia Fatra. Jediným nástrojom, ktorý si umelci nemajú ako doniesť so sebou, bol klavír a tak sme potrebovali náš vlastný. Nasledovala generálna oprava, ktorú urobil majster Pavol Tima z Bratislavy, na klavíri strávil asi 400 hodín a stálo to aj s prevozom 3.750 €. Na túto sumu sa postupne skladáme a hoci klavír je už od mája 2011 na Stanici a pravidelne sa na ňom hráva, stále nie je splatený a budeme vám veľmi vďační, ak prispejete. Najlepšie tak, že sa zaregistrujete na www.dobrakrajina.sk a nájdete náš projekt Na krídle (klavír pre Stanicu) a podporíte ho ľuvovoľnou čiastkou (aj jedným eurom) alebo pravidelnou platbou. Podporiť zbierku môžete samozrejme aj do kasičky priamo na Stanici alebo prevodom na náš účet 2628816039/1100 v Tatra banke (do predmetu platby napíšte KLAVÍR). Veľká vďaka!

A samozrejme - sledujte program koncertov. Od roku 2012 sa venujeme už aj sólo recitálom slovenských pianistov. Vo februári tu hral František Pergler, nedávno v apríli Daniela Varínska, a čakajú nás tento rok ešte tri koncerty - 13. júna to bude Miki Skuta, 10. októbra Ivan Šiller a 12. decembra tohtoročný cyklus zatvorí Kamil Mihalov. Poznačte si do diárov.

archiv.stanica.sk/nove-kridlo

Tagged as: , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics