Foto-report uplynulého týždňa

cyklojazda

Koncert Kompost 3 (At), Vojtěch Procházka Trio (Cz, No), verejná diskusia Memory Kontrol: Korupcia – priateľka v rodine, vernisáž výstavy Christiana Caro (Usa): Tam, tam, súťažná exhibícia Slam Poetry #2, aprílová cyklojazda a cykloelegancia. Opakovanie matka múdrosti a tak si to teraz všetko môžete, aj vďaka fotografiám, zrekapitulovať.

Dve kapely, jedny nástroje, biele krídlo na ktorom sa po prvýkrát nehrala vážna hudba, experimentálny jazz a podkrovie plné divákov. Taký bol večer v stredu na Stanici. Vysúpili tu kapely Kompost 3 z Viedne, ktorí sami svoj štýl označujú ako avant-groove a česko-nórska kapela Vojtěch Procházka Trio, ktorej vystúpenie bolo z veľkej časti postavené na imrovizácii.

Prvá tohtoročná verejná diskusia MEMORY KONTROL kde Mgr. László Vörös, PhD. a Mgr. Peter Šoltés, PhD., Gabriel Beer, Ivan Rončák s moderátorom Fedorom Blaščákom diskutovali na tému korupcia – priateľka v rodine.

V piatok ožila aj galéria Plusmínusnula v ktorej sa uskutočnila už tretia vernisáž tohto roku. Utorok až piatok medzi 15:00 - 18:00 si tak môžete pozrieť americkú fotografku Christianu Caro a jej sériu fotografií Veľkého Žitného ostrova. Vstup je voľný.

Slam Poetry #2 mohlo byť pre mnohých veľmi lákave aj vďaka výhre. A to postup na festival Bažant Pohoda. Predstavili sa nám nové tváre, ktoré sa najskôr zúčastnili workshopu, ktorý viedol Jan Jílek, víťaz poslednej Slam poetry v Česku, ale mohli sme vidieť a počuť aj starých známych slam poetristov. Nakoniec sa postupujúcim a teda reprezentujúcim stal len tohtojanuárový objav Samuel Polák.

Na Deň Zeme sa už tradične cesty Žiliny zaplnia cyklistami, ktorí chcú poukázať, že aj oni sú súčasťou cestnej premávky. Koľko nás tam tohto roku bolo povedať neviem, ale určite to neparilo k poslabším ročníkom. Pripravenú trasu s nami zdolal aj Japonec, ktorý tak zastúpil Batmana a Mexičana. Po druhý rok ku cyklojazde patrí súťaž cykloelegancia, do ktorej sa stále môžete zapojiť. A pokiaľ ste sa nechali odfotografovať tesne po cyklojazde, svoju fotografiu nájdete v albume nižšie. Do súťaže ju však sami musíte prihlásiť.

Foto: Natália Zajačiková

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics