Jaro Viňarský: Telo a komunikácia I.
pohybový workshop
piatok – nedeľa, 9. – 11. 3. 2012

Jaro ViňarskýIntenzívna víkendová pohybová dielňa s Jarom Viňarským v rámci projektu Priestor pre pohyb. Slovenský tanečník, choreograf a performer Jaro Viňarský, sa vo svojich víkendových workshopoch v tomto roku zamerá na problematiku komunikácie. Na základe tanečnej terminológie bude s účastnikmi workshopov skúmať princípy medziľudskej komunikácie za použitia súčasnej tanečnej techniky, ktorá sa v tanci označuje ako „tanec s partnerom”. Jednotlivé víkendové workshopy budú vedené formou tvorivej dielne, kde sami účastnici budú mať možnosť rozvíjať svoje vlastné predstavy a myšlienky k tejto téme a hľadať svoje vlastné vyjadrovacie prostriedky rečou tela.

Postupne sa budeme zaoberať princípmi skupinovej improvizácie, budeme hlbšie skúmať vlastnosti dotyku a jeho špecifického využitia v tanci s partnerom a napokon sa bližšie pozrieme na techniku „kontaktu” v súčasnom tanci a fyzickom divadle. Súčasťou workshopov budú aj premietania a analýzy diel z oblasti súčasného tanca, fyzického divadla a ďalších inšpiračných zdrojov súvisiacich s témou KOMUNIKÁCIA.

Špecifikom v tomto roku je netradičné riešenie prvého, piatkového večera workshopu, keď sa všetci účastníci workshopu stretnú na „inšpiračnom soirée” u Jara Viňarského, kde prebehne zoznámenie sa účastnikov, rozhovory a „brainstorming” k tvorivej dielni, ktorej praktická časť nasleduje v sobotu a nedeľu.

Harmonogram:

Piatok 9. 3.
17.00 - 17.30 registrácia na Stanici Žilina - Záriečie
17.30 - 18.00 presun na ulicu Antona Bernoláka 45 (Bulvár)
18.00 - 21.00 „inšpiračné soirée”

Sobota 10. 3.
10.00 - 20.00 workshop (s obednou pauzou)

Nedeľa 11. 3.
10.00 - 16.00 workshop (s obednou pauzou)

Workshopy sú určené najmä širokej verejnosti, ale aj hercom a umelcom iných oblastí umenia.

www.jarospring.com

Info a prihlasovanie: jaro@jarospring.com
Účastnícky poplatok: 30,00 / 25,00 € (dospelí / študenti)

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics