PPG Deco Slovakia podporuje detské ateliéry

pecha_kucha_night_zilina_-_detsky_specialV roku 2011 sa globálny výrobca farieb, americká firma PPG, rozhodol intenzívne zamerať na podporu aktivít v rámci sociálnej zodpovednosti firmy. Výsledkom je vytvorenie globálneho grantového programu, ktorého cieľom je rozdeliť medzi regióny Ázie a Tichomoria, Európy, Blízkeho východu a Afriky 500-tisíc dolárov. Program je zameraný na podporu vedy a vzdelávania, vývoja technológií, sociálnych služieb, kultúry a umenia ako aj občianskych a komunitných iniciatív. Dotácie sú poskytované priamo lokálnym neziskovým alebo mimovládnym organizáciám na základe grantovej žiadosti schválenej globálnou grantovou komisiou PPG.

S radosťou oznamujeme, že slovenská pobočka PPG Deco Slovakia si vybrala spomedzi neziskoviek naše detské umelecké a vzdelávacie aktivity. Takmer 2.700 € tak putuje do ateliérov na Stanici, vďaka čomu môžeme nakúpiť nielen farby, ale čokoľvek potrebujeme na stavanie mostu medzi súčasným umením a najmladšou generáciou, ktorú vídať na Stanici častejšie a častejšie.

V školskom roku 2011/12 organizujeme pre deti a mladých ľudí malé pondelkové dielne pre rodičov s deťmi, dielne a hodiny nultého ročníku ZUŠ, projekt Pripraviť sa, pozor, ART! pre základné školy. Tvoríme a vydávame aj rôzne knižky, zošity a publikácie z edície Cvrčko a Stano a dávame priestor pre kreatívnu ale aj angažovanú aktivitu tínedžerov pod názvom Ako sa do mladých volá, tak sa z mladých ozýva. V roku 2012 tiež plánujeme začať zbierať nový mestský folklór násťročných a v lete budú dve veľké detské sympóziá. No a od septembra už s ozajstnou ZUŠ otvoríme nový školský rok.
- -
ppg-deco-slovakia_horizontalPPG Deco Slovakia je najväčším distribútorom farieb, náterových hmôt a doplnkového sortimentu vlastných aj konkurenčných značiek. Je výhradným distribútorom farieb značiek PRIMALEX, BALAKRYL, JOHNSTONE’S a PRAKTIK a doplnkového sortimentu zn. PROGOLD. Úspech spoločnosti PPG na Slovensku chce zdieľať aj prostredníctvom podpory zmysluplných komunitných a umeleckých aktivít. Podporu a dôveru, ktorú Stanica u PPG získala, si vážime. A ďakujeme.

www.ppgdeco.sk
www.ppg.com

Tagged as: , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics