Hľadáme dobrovoľníkov do Arménska a Moldavska

Už ste niekedy rozmýšľali o dobrovoľníckej službe?
Jeden rok v zahraničí. Zmena prostredia, iná kultúra, cudzí jazyk, noví ľudia, životná skúsenosť, hľadanie (a možno aj nájdenie) samého seba. Veľa výziev súčasne.

Potenciálni záujemcovia o program EVS (european voluntary service) orientujú svoj záujem často smerom na západ, s vidinou zlepšenia si angličtiny a pobytu v niektorej z rozvinutých európskych krajín. Je určite inpširujúce stráviť nejaký čas v krajine, v ktorej veľa vecí funguje lepšie než u nás.
Avšak iný pohľad na vec hovorí, že východ je oveľa zaujímavejší. Kto chce okrem inšpirácie získať aj skúsenosť z prostredia, v ktorom je čo vylepšovať, stavať a vymýšľať, kto chce na vlastnej koži zažiť ozajstný kultúrny šok, ten nech sa pozrie na mape naľavo od nás. Netvrdím, že vo Francúzsku alebo Portugalsku nie je na čom pracovať. Avšak vplyv zo západu sa postupne šíri krajinami a stiera regionálne rozdiely, pomaly sa vytráca akási autentickosť. Diverzita ustupuje pod tlakom globalizácie.

Aj takto môže vyzerať európska dobrovoľnícka služba :)

Nebojme sa cestovať do krajín, o ktorých málo počujeme v médiach. Práve v nich sa môžeme veľa priučiť a možno si aj uvedomiť, v čom žijeme my.

Stanica už roky vysiela mladých ľudí na dobrovoľnícke pobyty do zahraničia. V súčasnosti sú naši dobrovoľníci v Srbsku, Rumunsku a na Islande. Práve teraz máme možnosť vyslať ďalších. Konkrétne hľadáme človeka, ktorý by išiel na 9 mesiacov do Arménska - pracovať s telesne postihnutými deťmi, vytvárať im športové a voľnočasové aktivity. Projekt má začať 1. marca a končí 1 decembra. Je to narýchlo, ale kedže nám vypadol predošlý adept, hľadáme náhradu.


View Larger Map

Druhá ponuka prišla z Moldavska. V meste Kišinau je organizácia zameraná na súčasné umenie a kultúru, ktorá hľadá dobrovoľníka so záujmom o výtvarné umenie (kľúčovými slovami sú: výstavy, verejný priestor…). Viac informácií o tomto projekte na http://www.oberliht.com/evs.


View Larger Map

Podrobnejšie informácie o týchto dvoch projektoch sa pýtajte Dušana na dusan@stanica.sk.

Mládež v akcii

Tagged as: , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics