Jaro Viňarský: Telo ako dôkaz
pohybový workshop
piatok – nedeľa, 9. – 11. 12. 2011

Jaro ViňarskýIntenzívny pohybový workshop s Jarom Viňarským. Tohtoročný cyklus „Telo pod kožou” uzavrieme celkovým pohľadom na telo ako dôkaz, že dokáže vyjadriť viac než len bežné každodenné gestá a pohyby, že tancujúce telo skutočne poukazuje za viditeľnú a dokázateľnú skutočnosť vecí a javov.

„Fenomén tela je najťažší problém“ – zdôraznil Martin Heidegger a dnes na jeho fenomenologickú prácu nadväzujú súčasní filozofi a myslitelia, ktorí sa snažia vyrovnať s problematikou tela a telesnosti v smere tzv. „fenomenológie telesnosti“.

Tancovať, hýbať sa bez tela nie je možné. Tancovať znamená stretnúť sa s telom na jeho existenciálnej úrovni, uvedomiť si hlbšie fakticitu telesnosti. V práci tanečníka, performera sa telo stáva nositeľom špecificky ľudskej perspektívy. Po troch anatomických workshopoch uzavrieme tohtoročný cyklus celkovým pohľadom na telo ako dôkaz, že dokáže vyjadriť viac než len bežné každodenné gestá a pohyby, že tancujúce telo skutočne poukazuje za viditeľnú a dokázateľnú skutočnosť vecí a javov, ale navyše ju podopiera, vysvetľuje a pomáha nám preniesť sa cez jej chaotické plynutie a nedostatok slov pre jej vyjadrenie a v konečnom dôsledku tak možno zahliadnuť kúsok jadra tejto skutočnosti.

Harmonogram:
Piatok 9. 12. | 18.00 - 21.00
Sobota 10. 12. | 10.00 - 20.00 (s obednou pauzou)
Nedeľa 11. 12. | 10.00 - 16.00 (s kratšou pauzou)

Workshop je určený najmä širokej verejnosti, ale aj hercom a umelcom iných oblastí umenia!

Info a prihlasovanie: martina@stanica.sk, 0907 497 481
Účastnícky poplatok: 20,00 / 15,00 € (dospelí / študenti)

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics