Tichá noc
24-hodinový nonstop happening
Vážna hudba nevážne
sobota – nedeľa, 17. – 18. 12. 2011, 18.00 – 18.00

Cluster EnsembleErik SatieCluster Ensemble v spolupráci s členmi Transmusic Comp. pripravili 24-hodinovú verziu skladby Erika Satieho Vexations. Výnimočná udalosť, na ktorú si trúfne málokto – päť klaviristov sa bez prestávky strieda za nástrojom presne 86.400 sekúnd. Príďte a odíďte počas tohto dňa kedykoľvek, ale hlavne ho nepremeškajte.

Skladba Vexations francúzskeho skladateľa Erika Satieho z roku 1893 má síce len tri riadky a jej zahratie trvá necelé dve minúty, no čaro je ukryté v Satieho inštrukcii zopakovať ju 840 krát. Tým sa z Vexations stala zrejme najdlhšia skladba v histórii a významný míľnik avantgardnej hudby. Okrem počúvania zažijete počas dňa v hodinových intervaloch performačné vstupy členov Transmusic Comp., v sále budú pripravené deky a matrace pre spríjemnenie (nielen) nočných hodín a zabezpečené bude aj občerstvenie počas celej doby trvania koncertu.

A na záver výzva: Prineste so sebou akýkoľvek malý predmet, ktorý by ste chceli darovať – oplátkou získate iný od ďalšieho z návštevníkov happeningu. Idú predsa Vianoce .)

Cluster Ensemble
Ivan Šiller, umelecký vedúci
Fero Király, Zuzana Biščáková, Andrea Bálešová
hostia: Kamil Mihalov, Jakub Pišek

Milan Adamčiak, Peter Machajdík, Michal Murin, Zbyněk Prokop
(členovia Transmusic Comp.)

http://tichanoc.cluster-ensemble.com/
http://cluster-ensemble.com/

Vstupné dobrovoľné, výťažok poputuje na zbierku na opravu nového krídla.

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics