Noc divadiel: Dve divadlá na jednej trati
sobota 19. 11. 2011, 14.00 - 22.00

Noc divadielEurópska noc divadiel je každoročné medzinárodné podujatie, ktoré iniciovalo Detské divadlo Dubrava v Chorvátsku a v roku 2011 sa koná už v šiestich európskych krajinách. Je to predovšetkým noc otvorených divadiel, ktorá má divákovi priblížiť divadlo tvorivým spôsobom, umožniť mu vidieť a zažiť ho inak. Na Slovensku sa koná už druhý ročník, akcie v 9 zapojených mestách (Banská Bystrica, Bratislava, Košice, Martin, Nitra, Prešov, Trnava, Zvolen, Žilina) koordinuje Divadelný ústav Bratislava. V Žiline sa do projektu zapojili Bábkové divadlo Žilina a Stanica Žilina-Záriečie, divákom ponúkajú spoločný (nielen) divadelný program.

14.00 – 16.30, Stanica
Zažni svetlo / Limbo reloaded
Workshop pre verejnosť zameraný na scénické hry a inštalácie s tieňovými bábkami. Využíva súhru techniky tieňového divadla, svetelných efektov a projekcie. Je zameraný na pripravenie a predvedenie improvizovaného zážitkového divadelného predstavenia v rámci Noci divadiel na Stanici. Inscenačným námetom je originálne spracovanie situačného napätia a hrôzy v príbehu malého chlapca putujúceho za svojim svetlom.

Organizačná pozn. – Na dielni sú vítaní školáci aj starší účastníci, obsah a zameranie workshopu však nie sú vhodné pre rodiny s deťmi v predškolskom veku. Ak ste takouto rodinou a téma tieňového divadla vás zaujala, využite možnosť zúčastniť sa pondelkovej výtvarno-divadelnej dielne 28. novembra 2011.

17.00, Bábkové divadlo Žilina
Roald Dahl: Akčantyrok (divadelné predstavenie)
Strastiplná cesta korytnačiek a ľudí k láske. Príbeh dvoch osamelých ľudí, ktorí žijú vedľa seba tak blízko a pritom tak ďaleko. Pán Hoppy tajne obdivuje slečnu Silverovú, ale ona má oči len pre svojho korytnačieho miláčika. Ako by mohol pán Hoppy súťažiť s takým súperom? Vymyslí skvelý plán, ktorý si však vyžaduje trochu šikovnosti, veľa trpezlivosti a celú armádu korytnačiek…

18.00 – 19.00
Lampiónový sprievod
Lampiónový workshop v Bábkovom divadle a spoločný presun na trati Bábkové divadlo – Stanica v sprievode lampiónov.

Organizačná pozn. – Lampióny si môžete zakúpiť a vyzdobiť v Bábkovom divadle, ale môžete si priniesť aj vlastné.

19.00 – 22.00, Stanica
Posvieťme si na…
Divadelný svet. Svet, kde je všetko možné

„Každý okamih nášho života môže byť ilúziou.“

Viete, čo pred vami divadlo ukrýva?
Príďte ho zažiť trochu inak!

Interaktívna cesta diváka alebo tiež výlet za poznaním sveta pred a za oponou. Objavujte v zákutiach Stanice strašidelné bytosti a ich príbehy, vstúpte do našej „virtuálnej“ hry. Exkurzia, pri ktorej dostanete jedinečnú možnosť ovplyvniť dianie na doskách, ktoré znamenajú svet. Cez neobyčajný zážitkový večer spoznajte pravú divadelnú tmu a početné nástrahy, ktoré dotvárajú divadelný svet. Pozor, limitovaná edícia!

Stanica Žilina-Záriečie a Bábkové divadlo Žilina sa stretávajú na jednej trati a prevedú vás ďalej, ako len do divadelného zákulisia.

www.nocdivadiel.sk

Tagged as: , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics