Pondelkové popoludnia s voľným kultúrnym a vzdelávacím programom pre deti a rodinu_október 2011

img_6985Máte malé deti? Prísť s nimi na Stanicu môžete samozrejme kedykoľvek. Avšak od októbra, každý pondelok popoludní, približne medzi 15.00 a 18.00, bude priestor staničnej kaviarne a celej Stanice viac ako iné dni prispôsobovaný rodinám s deťmi v predškolskom veku. V tomto čase u nás nájdete vyložené hry a hračky, knižky a občas premietneme rozprávky. Môžete si požičať alebo zakúpiť rôzne výtvarné potreby a niečo si sami vytvoriť. Ak budete chcieť, poradíme Vám, čo iné z aktuálneho mesačného programu Stanice by stálo za to, aby ste to vy, alebo vaše deti videli. A minimálne raz do mesiaca – vo vopred avízovaný pondelok – sa udeje aj špeciálny program – najčastejšie tematická tvorivá dielňa.
Účasť na pondelkovom popoludní a malých sprievodných programoch v kaviarni je bezplatná (pokiaľ sa nerozhodnete zakúpiť vašim deťom občerstvenie, špeciálny spotrebný materiál alebo suroviny z našej ponuky). Dôležité upozornenie: tento čas a priestor na Stanici nie je určený na ponechanie detí bez dozoru dospelých osôb. 
Nečakajte tiež sterilný ani infantilný detský priestor  - Stanicu týmto počinom nepremieňame na Staničku.-)
Tvorivá dielňa prebieha iba niektoré pondelky - od 16.00 do 18.00 - paralelne s voľne prístupným pondelkovým programom. Samostatne sa jej môžu zúčastniť deti staršie ako 4 roky. U detí mladších ako 4 roky vyžadujeme prítomnosť rodiča alebo inej dospelej osoby. Vstupné na tvorivú dielňu je 2,-€/ dieťa, sprevádzajúci dospelý vstupné neplatí.
img_9687 A čo nás čaká v októbri?
Prísť môžete hneď v prvý októbrový pondelok – 3. októbra - čítanie z detských knižiek pri dobrom detskom čaji nás upozorní na to, že jeseň je dobrým časom na čítanie a že práve začína Žilinský literárny festival.
Aj pondelok 10.októbra je veľký deň, pretože Rajecká Anča má presne 112 rokov. A tak sa môžete pridať na jej narodeninovú oslavu a zamávať jej. V tento deň si tiež vytvoríme veľký kalendár, do ktorého si budeme zaznačovať aj všetky naše udalosti a narodeniny.
17. októbra je na programe prvá tvorivá dielňa. Bude záhradná a fotografická a jej témami sú “záhradní trpaslíci” a “príprava pôdy” - doslovne i v prenesenom význame slova. Ak nám to počasie pred zimou ešte dovolí pripravíme si v záhrade záhon, do ktorého neskôr, alebo na jar zasadíme a zasejeme čo len budeme chcieť. Ak nám to počasie náhodou v tento deň nedovolí, nevadí - pozrieme sa na tieto témy inými tvorivými spôsobmi – pekne v teple, vo vnútri Stanice. Ak sa chcete dielne aktívne zúčastniť rátajte s poplatkom 2,- €/ dieťa.
24. október bude jablkový deň.
A 31. októbra sú prázdniny a my si urobíme špeciálne osvetlenie.

Začíname.
Ak môžete prispieť niečím, čo by nás po celý rok mohlo tešiť, zabaviť alebo zamestnať, budeme radi. Môžu to byť dobré nápady a tipy na to, čo by ste radi v niektorý pondelok robili, alebo napríklad:
*recept, ktorý by sme mohli niekedy spoločne vyskúšať
*hudba, ktorú radi počúvate s vašimi deťmi
*rozprávky, ktoré radi pozeráte
*knižky a hračky, ktoré máte doma navyše (objem konzultujte prosím s niekým zo Stanice)
*rastliny do našej záhradky alebo semienka na jarný výsev
*klbká vlny na novembrové dielňe
…

Tešíme sa na Vás už čoskoro!
Za detské odd. Stanice so srdečným pozdravom hanka@stanica.sk, 0907 178 756

Tagged as: , , , , , ,

2 Komentáre

  1. Dobrý večer, chceli by sme Vás spolu z 3. ročnou dcerkou navštevovat nepravidelne .Bolo by to možné?Mohli by ste mi poslat neaky kontakt na Vás.
    S pozdravom

  2. Dobrý deň, samozrejme môžete, hoci tri roky ešte nie je celkom ten vek…uvidíte, vyskúšate. Ja chodím s 2,5-ročným Adamom a zatiaľ skôr behá po chodbe a zabáva sa po svojom. Príďte, kedy chcete a môžete a ak máte viac otázok, volajte Hanke Hudcovičovej na 0907178756, ktorá má detské veci na Stanici na starosti. Tešíme sa na vás. Marek

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics