Jaro Viňarský: Telo pod kožou – Ruky
pohybový workshop
piatok – nedeľa, 23. – 25. 9. 2011

Telo pod kožouTretí z cyklu intenzívnych pohybových workshopov, ktoré sa zameriavajú na jednotlivé časti tela a objavovanie ich možností. Tentokrát budú témou ruky a v súvislosti s nimi aj kontaktná improvizácia – tanec s partnerom, pri ktorom je úloha rúk cez dotyk veľmi dôležitá a nepostrádateľná.

Workshop je určený širokej verejnosti, hercom a umelcom z iných oblastí umenia.

Ruky a dotyk

Anatómia pohybu - analytická, technická časť
Tretí intenzívny víkend voľne nadväzuje na cyklus workshopov venovaných jednotlivým častiam ľudského tela (panva a trup, ramená) z anatomického pohľadu. Aj počas tretieho víkendu sa budeme zaoberať komplexnosťou chápania tej práce s anatómiou tela, ktorá je potrebná pre porozumenie telu v pohybe a jeho špecifík, v oblasti tanečného, fyzického umenia. Tentokrát sa dielňa bude zaoberať témou rúk.

Anatómia choreografie - tvorivá časť
Začnime myšlienkou, že vieme ako tancovať. Zvyšok prenechajme tréningu. V tejto časti workshopu budeme pracovať na schopnosti každého účastníka artikulovať vlastné myšlienky (o tanci, pohybe, tele, umení, živote) a témy, ktoré by sme chceli reflektovať cez pohyb, tanečnú reč, vznikajúcu choreografovaním tela v čase a priestore. Budeme skúmať princípy tvorby a snažiť sa definovať si vlastný kreatívny proces. Odhaliť zaužívané fyzické vzorce, podľa ktorých sa naše telo správa v dennom živote a nájsť spôsob ako ich využiť v práci so svojim telom ako telom tanečníka. Počas tohto víkendu sa prvýkrát zameriame na oblasti tanca s partnerom, pri ktorom je úloha rúk cez dotyk veľmi dôležitá a nepostrádateľná. Budeme sa venovať aj kontaktnej improvizácii, v ktorej, kreatívnym spôsobom môžeme priamo nadviazať na technickú časť workshopu.

www.jarospring.com

Info a prihlasovanie: 0907 497 481, martina@stanica.sk
Účastnícky poplatok: 20,00 / 15,00 € (dospelí / študenti)

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics