BodyTalker (Be, De, Sk): Could we flie together
tanečné predstavenie / work demo
utorok 16. 8. 2011, 20.00, S2

BodyTalker: Could we flie togetherKrátky príbeh F. Kafku nás inšpiroval k preskúmaniu hraníc toho humánneho v nás. Ťažkosti objavujúce sa pri dialógu medzi „sociálnym telom“ a „vrodeným, biologickým telom.“

Peter Šavel a Juliane von Crailsheim tvoria umelecký tandem v kolektíve BodyTalker. Tanečník a choreograf, režisérka a divadelníčka, spoločne z dvoch rozličných pozadí a vedomostí, hľadajú cestu k expresívnemu univerzálnemu jazyku tela. Počas dvoch týždňov v Žiline pokračovali v tvorivom procese na novom sóle „Could we f lie together”. Táto práca sa zameriava na protipól prítomný v každom indivíduu – konflikt medzi biologickým a sociálnym telom.

Tvorba a aj výsledné predstavenie vychádza z práce s technikou Body-Mind Centering, zameriavajúcej sa na skúmanie biologických, vrodených vzorcov pohybu a tých, ktoré sme sa naučili počas výchovy, vzdelávania a sociálneho etablovania sa. Sólo je výletom do ľudského podvedomia v konfrontácii so vzdelaním a výchovou, ktorej sa nám dostáva.

Peter Šavel – narodený v Kežmarku, vyrastal v Nitre. Od skorého veku sa venoval tancu. Už od 15tich rokov pôsobí v Amatérskom tanečnom divadle v Nitre ako interpret, pedagóg a tvorca a účinkuje v predstaveniach DAB v Nitre. Ukončil Bc štúdium pedagogiky moderného tanca na VŠMU v Bratislave. Popri štúdiu vytvára vlastné diela, kolaborácie. Tancuje pre významných slovenských a zahraničných umelcov. V roku 2006 prijatý na medzinárodnú prestížnu umeleckú školu P.A.R.T.S. v Bruseli. V roku 2010 ukončil štúdium oboch cyklov (interpretácia a choreografia) a ostáva žiť a tvoriť v Bruseli. S Juliane Von Crailsheim spolupracuje od roku 2007. Vytvorili spolu niekoľko menších predstavení a projektov.

www.bodytalker.be

Vstupné: 2,00 / 1,00 € (dospelí / študenti)

Tagged as: , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics