MestoZÁhrada 2011 – Mobiliár
workshop študentov architektúry
piatok – sobota, 10. – 18. 6. 2011

MestoZÁhrada 2011 - MobiliárNové lavičky zo starých paliet? Šmýkačka v tvare zmenšenej Stanice? Pieskovisko zo železničných podvalov? Bazén z kontajneru na stavebný odpad? Kvetináče z bední na zemiaky? A z čoho bude ping-pongový stôl? Odpoveď na tieto otázky budú hľadať počas celého týždňa mladí architekti a študenti architektúry pod vedením Michala Marcinova, doktoranda na Fakulte architektúry STU. Chceme sa zamerať na alternatívny mobiliár parku, ktorý budú študenti navrhovať a ktorý stihneme aj prakticky zhotoviť ako prototypy a umiestniť do parku pri Stanici.

Do parku pod Rondlom sme už investovali veľa a treba ešte viac. Je jediná nová zelená plocha v meste Žilina, ktorá vznikla za posledných 20 rokov. Vďaka susedstvu s kultúrnym centrom Stanica je navštevovaná a využívaná aj divákmi aj bežnými obyvateľmi. Máme ju pod nosom a staráme sa o ňu. Minulý rok sme odtránili starý mobiliár, poškodený vandalmi. Tento rok sme postavili plot, aby sa dala celá záhrada na noc zamykať a je čas vrátiť mobiliár naspäť do parku - lepší, krajší, kreatívnejší.

Workshop bude ukončený v sobotu 18. 6. 2011 o 18.00 h vernisážou originálnych kusov, ktoré tak uvedieme do každodenného užívania. Plus barbecue, ak počasie dovolí .)

Organizujeme v spolupráci s Oddelením architekta Mesta Žilina a s finančnou podporou Mesta Žilina.

Info: mestoZAhrada@gmail.com, účasť na workshope je už uzavretá

Aktivita je súčasťou Engine Room Europe, projektu iniciovaného v rámci siete nezávislých kultúrnych centier Trans Europe Halles. Podpora:

ERE_logo_newere_text

Tagged as: , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics