Záverečný report 2010/11 alebo školy sa k nám hrnuli ako na bežiacom páse…

img_5313
Vo vzduchu už visí podmanivá energia prázdnin a tak len niekoľko rýchlych zhrňujúcich slov k ukončenému školskému roku.

Zdá sa, že pravidelný každomesačný programový marketing orientovaný na školy v tomto školskom roku konečne zabral.
Ešte v zime sme sa stretli s malou skupinkou žilinských pedagógov a diskutovali o možnostiach, ktoré môže vzťah prakticky akejkoľvek školy so Stanicou priniesť. Možností je naozaj veľa a sme radi, že sa v nich pomaly dokážete zorientovať a vybrať si pre seba to podstatné a zaujímavé. Teší nás záujem pedagógov z najbližšieho okolia, ktorí k nám svojich žiakov dovedú za pár minút pešo, ale rovnako záujem škôl z iných miest na stredo-severnom Slovensku, ktorých cesta k nám znamená zorganizovanie celodenného výletu.
V rebríčku záujmu základných škôl stále dominovali dielne keramiky, avšak na naše veľké potešenie, zaujali už aj workshopy filmovej animácie a evidovali sme tiež príležitostný záujem o výstavy v galérii. Každoročne nadštandartnej obľube sa tešilo premietanie dokumentov z festivalu Jeden Svet určené pre základné i stredné školy.
Stredné a vysoké školy zasa dobre reagovali na svoje špecifické oblasti záujmu akou bola napríklad prednáška o konštrukcii a stavbe budovy S2 pre strednú stavebnú školu. Hromadným hitom sezóny bola prehliadka s diskusiou o komplexnom fenoméne “Stanica” a jeho jednotlivých zložkách - o tom, ako je možné, že to tu a takto vôbec funguje.

Jeden z mnohých vydarených výsledkov - krátky animovaný film žiakov 6.A z Dubnice nad Váhom, ktorý vytvorili za pár hodín workshopu na Stanici:

Mimochodom, všetko je už inak! Galéria z tohto filmu už nie je viacej galériou.. Priestory Stanice práve prebiehajú ďalšími úpravami, ktoré možno trocha znepríjemnili posledné dni júna, avšak v konečnom dôsledku by mali spríjemniť pobyt všetkých návštevníkov medzi ktorými si často prajeme vídavať aj školské organizované skupiny. Všetkým našim doterajším priaznivcom aj budúcim záujemcom prajeme krásne leto a tešíme sa dovidenia opäť od septembra !

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics