MestoZAhrada 2011 - Mobiliár
workshop študentov architektúry, 10. - 17. 6. 2011
pošlite portfólio a prihláste sa

mobiliar_mestozahrada_2011MestoZAhrada je workshop študentov architektúry. Tento rok nielen záhradnej a krajinnej, prihlasovanie je otvorené pre všetkých študentov architektúry alebo dizajnu - pretože témou bude alternatívny mobiliár pre park pod Rondlom pri Stanici. Chceme sa zamerať na alternatívny mobiliár parku, ktorý budú študenti navrhovať a niektoré stihneme aj prakticky zhotoviť ako prototypy a umiestniť do parku pri Stanici. Môže to slúžiť ako inšpirácia pre mestá a obce či rôzne inštitúcie, ktoré sú často v zajatí špecializovaných firiem (a nie lacných) a pritom majú možnosť vyrobiť si vlastný mobiliár, ktorý bude aj originálom ušitým priamo pre konkrétne miesto.

Ak sa chcete zúčastniť, pošlite svoje portfólio Michalovi Marcinovi emailom na mestozahrada@gmail.com, prípadne mu môžete zavolať na tel. 0902619608 a získať viac informácií.

- - -

Workshop MestoZAhradavznikol s cieľom priniesť každoročne konkrétne projekty na realizáciu v meste Žilina. Prvýkrát sa s témou Vnútrobloky uskutočnil v roku 2008, druhý rok bolo témou povodie Rajčianky, v roku 2010 bol témou jeden z najznámejších parkov na území mesta - na Bôriku. Workshopu sa zúčastňuje 20-30 študentov a pracujú pod vedením lektorov – Mira Kollára, Michala Marcinova a ďalších z Fakulty architektúry STU a spolupracujeme aj s Odborom hlavného architekta Mesta Žilina (od roku 2011 súčasť Stavebného odboru). Každý deň počas workshopu sa uskutočňujú aj prezentácie odborníkov z tejto oblasti resp. iných zainteresovaných osobností, otvorené aj pre širokú verejnosť. Finančnú podporu okrem Mesta Žilina udeľuje každoročne aj Ministerstvo kultúry SR.

Aktivita je súčasťou Engine Room Europe, projektu iniciovaného v rámci siete nezávislých kultúrnych centier Trans Europe Halles. Podpora:

ERE_logo_newere_text

Tagged as: , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics