Publikácie o výtvarnom umení (najmä) pre deti z našej dielne

Konečne sa nám podarilo vytlačiť 2 z 3 pripravovaných publikácií o výtvarnom umení pre deti. Všetky z nich sú alebo čoskoro budú prepojené s ponukou workshopov pre vekovú skupinu žiakov od 1. do 5. ročníka ZŠ (vzdelávací program Pripraviť sa…, pozor…, ART!). Kto však nespadá do tejto skupiny, tiež nemusí ľutovať! Keďže umenie - najmä to súčasné - je zložitým a komplexným fenoménom, písať o ňom jednoducho a zrozumiteľne a pritom nie celkom banálne je veľká výzva! Ďalším zaujímavým zistením je to, že úroveň vedomostí a skúseností v oblasti umenia je u detí a niektorých dospelých na podobnej úrovni… Kto by mal teda naše knižky čítať? Zdá sa, že ideálne budú fungovať dvojice či skupiny detí a dospelých, ešte ideálnejšie s návštevou vhodnej výstavy či tvorivej dielne.

Prvá knižka má názov Pozor Vlak!
Je to tiež Cvrčkov stručný výklad histórie umenia na obrazoch zachytávajúcich vlaky, stanice a cestujúcich
V tomto komixe spolu s jaštericami Jaškou a Pršom navštívime Cvrčka priamo v jeho študovni. Budeme sa prehrabovať reprodukciami známych umelcov a nepozorovane sa dozvieme mnoho informácií z histórie umenia. Publikácia vyšla 8.októbra a môžete si ju zakúpiť v obchodíku Stanice !

encyklopédia

Druhá publikácia sa volá Cvrčkova encyklopédia umenia
Skladá sa z ilustrovaných dvojlistov, v ktorých si Cvrčko v skratke zhŕňa svoje poznatky o práve prebiehajúcej výstave na Stanici. Jednotlivé dieliky encyklopédie nájdete nakopírované ako detského sprievodcu ku každej výstave a sú tiež voľne prepojené s workshopmi pre deti v galérii. Heslá sú písané najmä pre deti, ktoré už vedia čítať, poslúžia však tiež každému, ako zjednodušený výklad súčasných tendencií v umení. Jednotlivé heslá si zbierate SAMI a sú úplne zadarmo. V staničnom obchodíku si môžete kúpiť ručne natlačenú obálku (viacfarebná sieťotlač), do ktorej sa vám pohodlne pomestí aj veľa nazbieraných encyklopedických hesiel, prípadne vlastných poznámok o umení… čiže smelo do toho!

encyklopédia

…a teraz už iba netrpezlivo očakávame, či sa podarí nášmu autorskému teamu: Cvrčko-Stano-Pavla-Martin-Hanka vydať  aj poslednú chystanú knihu a tou bude (Ne)všedný deň p.Stana.. Uvidíme, povedali, že to stihnú do Vianoc..

Tagged as: ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics