Prázdna mramorová doska na Polome na záver workshopu Living Underground 6

polom_living_underground_2010_doskaV sobotu 28. augusta 2010 pribudla tesne pod pamätníkom 1. čsl. armádneho zboru na Polome na prázdnom betónovom podstavci nová pamätná doska z čierneho granitu. Na rozdiel od iných monumentov a pomníkov, na tejto nie je napísané nič, ale priložené kladivo a dláto na retiazke dávajú možnosť každému návštevníkovi vytesať do nej ten svoj odkaz, spomienku či komentár. Dielo je výsledkom workshopu architektov a dizajnérov Living Underground, ktorého šiesty ročník bol na Stanici od 22. do 29. augusta a ktorého témou bola práve intervencia na kultovom a zároveň málo známom pamätníku na Polome na vrchu Javorina vo výške 1.076 m.n.m. Z množstva nápadov a zámerov, ktoré sa v úvodnom brainstormingu zozbierali, nakoniec vyhral tento jednoduchý ale otvorený projekt prázdnej pamätnej tabule, ktorú sa účastníkom podarilo po troch večeroch betónovania osadiť tesne pod existujúcim pamätníkom. Pri ďalšej návšteve Malej Fatry si preto naplánujte polhodinovú prestávku na vytepanie svojho odkazu budúcim generáciám.

Účastníkmi-autormi workshopu Living Underground 2010 boli Martin Jančok, Ondrej Horváth, Braňo Matis, Katarína Gatialová, Ľubica Segečová, Anna Jablonowska, Silvia Lovasová, Peter Liška a Marcel Benčík.

Ak sa chcete o workshope-sympóziu Living Underground, predchádzajúcich akciách i celom priebehu jeho šiesteho ročníka dozvedieť viac, pozrite si aktualizovaný blog na www.livingunderground.wordpress.com.

Tagged as: , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics