KioSK_divadelný workshop
19. - 23. 7. 2010

V rámci tohtoročného KioSKu vám ponúkame workshop javiskovej improvizácie s lektorom z New Yorku. Veríme, že to budú pre vás nové inšpirácie a informácie. Hláste sa, radi vás uvidíme “v akcii”:

PRÍTOMNÉ TELO
Improvizačný workshop
Lektor: Pavel Zuštiak

19.-21. júl, 16.30- 18.00

Workshop otvorený tanečníkom, hercom, či divadelníkom, profesionálnym aj amatérskym. Cez hru a jednoduché cvičenia sa účastníci naučia, ako súčasne byť prítomný v každom momente na scéne a zároveň si byť vedomý celkového obrazu, ktorý tvoríme na scéne ako skupina. Ako nebyť zviazaný minulosťou ani budúcnosťou? Ako uchopiť to, čo bolo ukotvené počas skúšky a zároveň byť otvorený tomu, čo sa deje v danom momente? Ako si byť vedomý svojho konania a zároveň svojho postavenia v skupine ľudí?
V priebehu workshopu si vyskúšate individuálnu, samostatnú tvorbu, ale aj prácu na skupinovej dynamike. Cieľom workshopu je rozvíjať prítomnosť interpreta, herca, „performera“ počas improvizácie, zvýrazniť živý čas v hracom priestore, umožniť interpretom zlepšiť svoju techniku, cit pre kompozíciu a predstaviť základné otázky, ktoré sú nastolené v podmienkach skupinovej improvizácie.

(c) Ian Douglas

(c) Ian Douglas

Pavel Zuštiak, rodák z Košíc, je choreograf, režisér, tanečník a zvukový dizajnér žijúci v New Yorku.  Vyštudoval Vysokú školu ekonomickú v Košiciach, tanečnú tvorbu a produkciu v Kanade a v Amsterdame (School for New Dance Development). Jeho tvorbu inšpirovala práca a štúdium pod vedením Katie Duck, Davida Zambrana, Susan Rethorst, Scott deLahunta. 
V New Yorku založil v roku 2003 tanečné divadlo PALISSIMO, kde pôsobí ako umelecký šéf, režisér a choreograf.  V rámci súboru Palissimo vytvoril Pavel Zuštiak niekoľko tanečných inscenácií (Weddings and Beheadings, Halt!,  Le Petit Mort, Blind Spot) a vlastný sólový projekt Itch in the stitch. Popri tom realizoval choreografie pre iné súbory a inštitúcie. Za tvorbu získal ocenenia Prince Grace Foundation Residency Award a Princess Grace Choreography Award (2007). Je nominovaný na cenu Alpert Award 2010.
Pavel Zuštiak je ako choreograf známy multidisciplinárnymi dielami s pôsobivým emocionálnym obsahom a surrealistickými obrazmi, ktoré skúmajú “temnejšie odtiene ľudského správania” (The New Yorker). Jeho inscenácie sú založené na silných intelektuálnych obsahoch, výraznej vizuálnej stránke a emocionalite. Všetky zložky inscenácie – tanec, pohyb, zvuk, svetlo, scénografiu a video-projekcie – vníma ako rovnocenné. Viac informácii nájdete na webstránke súboru Palissimo (www.palissimo.com)

Prihlasovanie: Martina Filinová, martina@stanica.sk, 0907497481
Účastnícky poplatok za workshop (3 lekcie) je 15,- EUR/ 10,- Eur (študenti).
Ponúkame zdarma možnosť ubytovania v priestoroch Stanice (spacáky), alebo v stanoch v blízkej záhrade. Ak by ste radi bývať luxusnejšie, môžeme vám rezervovať ubytovanie v blízkych hoteloch, či ubytovniach. Tešíme sa na vás!

Workshop aktivistického divadla OUT OF THE NOW INTO THE NOW - zrušený

Tagged as: , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics