Zuzana Burianová: Mandrake
Jaro Viňarský: Butticula – Figúry blázna
štvrtok 29. 4. 2010, 19.00

súčasný tanec (Stanica_LAB)

Večer dvoch tanečných projektov z produkcie Stanice uvádzaných pri príležitosti Medzinárodného dňa tanca. Po predstaveniach bude voľná diskusia s tvorcami pre všetkých, ktorí sa chcú dozvedieť viac jednak o prezentovaných inscenáciách, ale aj o súčasnom tanci ako takom.

Zuzana Burianová: Mandrake

Prvá repríza sólového projektu tanečnice, choreografky a pedagogičky Zuzany Burianovej v spolupráci so štyrmi hudobníkmi a filmovým režisérom. Motívom pre vznik predstavenia je Mandrake alebo Mandragora – pre mnohých známy ako liečivá rastlina (hlavne jej koreň), pre iných ako súčasť rituálnych obradov či woodoo bábka. Tak ako každá koreňová sústava je aj toto predstavenie obrazom rozvetvovania, zjednocovania, opakovania, otvárania, varírovania, rozširovania, či zužovania… vyústenia do spoločnej formy.

Zuzana Burianová: Mandrake

Choreografia a interpretácia: Zuzana Burianová
Hudba: Matej Vrábel – kontrabas, Peter Dvorský – viola, Marián Michalec – vibrafón, Pavol Kubalík – gitara
Kamera, videoprojekcia, hudobný strih: Peter Pikna
Premiéra: 19. 2. 2010, Stanica Žilina-Záriečie

Jaro Viňarský: Butticula – Figúry blázna

Intímne a mimoriadne intenzívne sólové predstavenie originálneho slovenského tanečníka Jara Viňarského. Inscenácia, ktorá sa úspešne hrala na rôznych festivaloch (VAD, NU Dance Fest) je v neustálom tvorivom procese, ani jedno z uvedených predstavení nie je rovnaké. Mení sa hudba, svetlá, premieňa sa scéna, posúva sa dĺžka predstavenia, Viňarský experimentuje s hranicami vlastného pohybového slovníka.

Jaro Viňarský: Butticula – Figúry blázna

Nepokojne hľadám a pátram po figúrach, podobách blázna - šialenca, tak, ako ho poznajú rôzne dostupné mýty (Jester, Trickster). Pátram po ňom v sebe, stretávam ho v mnohých podobách v ľuďoch, ktorých stretávam.

Idea, choreografia, tanec: Jaro Viňarský
Scéna: Ján Gašparovič
Svetlá: Katarína Ďuricová, Tomáš Morávek
Kostýmy: Hanka Lukšů
Premiéra: 7. 12. 2008, Stanica Žilina-Záriečie

Vstupné: 4,00 / 2,70 € (dospelí / študenti)
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 041 - 56 23 564

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics