Natočte si minútové filmy v Košiciach aj v Žiline
workshopy 27. 4. - 1. 5. a 12. - 18. 6. 2010

Točíte vlastné filmy alebo by ste si chceli natočiť svoje prvé video? Pozývame vás 27. 4. - 1. 5. do Košíc (v bývalom výmenníku na Ulici Obrody) a 12. - 18. 6. do Žiliny (na Stanici) uskutočnia otvorené workshopy. Účastníci budú s pomocou troch lektorov (Peter Snadík, Adam Hanuljak, Peter Kotrha) pracovať počas celého týždňa na výrobe vlastných minútových filmov. A novinkou je, že sa pokúsime o spojenie mladých a seniorov na workshope, možno z toho niečo zaujímavé vyjde!

jednominutove_filmy

Pokračujeme tak s workshopmi, ktoré majú na Stanici tradíciu už od roku 2007, na ktorých sa učí filmovať a pomáha napísať a postrihať jedno-minútové video, čoraz obľúbenejší filmový formát (aj vďaka festivalu Azyl.sk). Sériu troch jedno-minútových video workshopov organizujeme tento rok v Košiciach v spolupráci s Európskym hlavným mestom kultúry 2013 vďaka grantu z Ministerstva kultúry. A jeden bude v Žiline na Stanici, aby sme aj domov niečo priniesli.

Myšlienkou a cieľom workshopov minútových filmov, s ktorými prišla pred pár rokmi TheOneMinute Foundation s podporou Unicef-u a European Cultural Foundation, je vytvoriť priestor ľuďom, ktorí môžu pomocou videa vyjadriť svoje túžby, priania, svoj pohľad na svet a vďaka ľahko šíriteľnému médiu, videu, sa s ich nápadmi a názormi bude môcť konfrontovať širšia spoločnosť. V roku 2008 pribudol aj svetový Stranger Festival v Amsterdame, kde súťažia stovky ba možno tisíce krátkych filmov.

Náš projekt nie je zameraný len na mladých ľudí, snažíme sa podporiť medzigeneračnú výmenu a ukázať, ako a či vedia mladí a seniori spolupracovať. Workshop je preto otvorený aj dôchodcom.

Ak máte záujem sa prihlásiť, alebo chcete viac informácií, napíšte na adresu petersnadik@gmail.com alebo volajte 0907 353 287 – Peter Snadík.

http://www.spots.sk/2010/04/natocte-si-minutove-filmy/#more-959

Tagged as: , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics