Mariana Ďurčeková, Ján Luterán: projekt.svadba
nedeľa 21. 3. 2010, 19.00

divadelné predstavenie (Stanica_LAB)

Lenže vieš, čo je sranda, že keď sa povie svadba tak, čo je, čo je svadba?“ J. K.

Repríza úspešného projektu študentov VŠMU Mariany Ďurčekovej a Jána Luterána, ktoré bolo aktuálne vybrané do hlavného programu festivalu súčasnej slovenskej i svetovej drámy Nová dráma / New Drama 2010.

Autorská divadelná inscenácia vychádza z reflexie súčasníkov na tému svadby. Mladí ľudia v svadobnej družine reflektujú svoj postoj k minulosti, svadbe a vzťahom. Vodiacou niťou inscenácie sa neplánovane stal záznam skutočnej diskusie tvorcov, ktorá sa rozpútala po vzhliadnutí tradičnej Krivianskej a Zámutovskej svadby. Vznikol tak autentický materiál, ktorý vypovedá o otázkach a problémoch, ktoré v mladom človeku vyvoláva svadba. Tá súčasná aj tá minulá.

projektsvadba

Inšpiráciu pre scénickú kompozíciu svadobných obrázkov tvorí slovenský svadobný folklór, svadobný gýč, súčasný obrad svadby i svadba tradičná, ľudová so svojskými obyčajmi, zvykmi, tancami, piesňami, symbolmi.

V tvorivom tíme sa stretli študenti rôznych, nielen divadelných odborov: bábkoherectva, choreografie ľudového tanca, kulturológie, hry na husle, intermédií, réžie a dramaturgie.

Réžia, koncept: Mariana Ďurčeková a Ján Luterán
Účinkujúci, spoluautori: Kristína Sviteková, Anna Čitbajová, Zuzana Žabková, Ján Kružliak ml., Erik Sombathy, Miroslav Švoňava, Vladimír Michalko

Vstupné: 4,00 / 2,70 € (dospelí / študenti)
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 041 - 56 23 564

Tagged as: , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics